<< Click to Display Table of Contents >> شما اینجایید : نرم افزار ساخت و تولید > عملیات ساخت و تولید > سیستم ساخت و تولیدصدور رسید محصول ترکیبی |
برای ثبت عملیات تولید محصول در سیستم از فرم رسید محصول استفاده می شود. این فرم مسیر و میزان تولید کالاهای در جریان ساخت و محصول نهایی را در هر مرحله از تولید تعیین می کند. به ازای هر محصولی که قرار است تولید شود الزامیست رسید محصول در سیستم ثبت گردد که با هر رسید محصول / کالای در جریان ساخت، موجودی محصول / کالای در جریان ساخت تولید شده افزایش پیدا کرده و از موجودی کالای در جریان ساخت / مواد اولیه مورد استفاده کسر می شود. گفتنی است این رسید برای محصولاتی استفاده می شود که فرمول ساخت آن ها از نوع ترکیبی می باشد.
در این سیستم به دو روش می توانید رسید محصول ترکیبی را صادر کنید. در روش اول ایجاد رسید محصول به صورت دستی انجام می گیرد که در ادامه توضیح داده خواهد شد. اما در صورتیکه روال کار تولید محصول بر اساس سفارش محصول باشد (در روش دوم) پس از تایید سفارش محصول، رسید آن ایجاد شده و کافیست سفارش مورد نظر در فرم رسید فراخوانی شود. این کار از طریق منوی شناور فرم انجام می گیرد.
دسترسی به این فرم از طریق بخش "عملیات ساخت و تولید" امکان پذیر است.
اجزای فرم شماره در این فیلد سیستم یک رقم بالاتر از آخرین شماره رسید صادرشده را به عنوان شماره رسید محصول نمایش می دهد که قابل تغییر توسط کاربر است. همچنین برای بازکردن رسیدهای قبلی، شماره رسید محصول مورد نظر خود را در این فیلد نوشته و روی علامت کلیک کنید یا از کلید میانبر Alt+G استفاده نمایید.
شماره عطف با استفاده از این فیلد می توانید رسید محصول جاری را به اسناد بایگانی شده آن معطوف نمایید. در صورتیکه در مدیریت تنظیمات فرم مدیریت گروه های کاری در برنامه "امکانات برنامه مالی" فرم "تنظیمات عمومی"، تنظیم شماره 23 یعنی "عدم امکان تغییر شماره عطف اسناد" تیک خورده باشد، شماره عطف به صورت سریالی درج شده و قابل تغییر نخواهد بود.
تاریخ در این فیلد تاریخ تولید مشخص می شود. به طور پیش فرض تاریخ روز توسط سیستم درج می شود که قابل تغییر توسط کاربر است. در درج تاریخ رسید محصول دقت کافی داشته باشید، چرا که موجودی انبار محصول در تاریخ تعیین شده در این فیلد به مقدار کالای تولید شده افزایش خواهد یافت. همچنین موجودی انبار یا انبارهای مربوط به مواد اولیه و کالاهای فرمول ساخت محصول نیز به میزان تعیین شده کاسته خواهد شد.
/ این دو علامت نشاندهنده نحوه ثبت سند مالی رسید محصول می باشند که در توضیحات مربوط به ثبت رسید به طور کامل توضیح داده خواهد شد. در اینجا علامت نشاندهنده ثبت سند مالی توسط کاربر بوده و علامت نشاندهنده ثبت سند مالی به صورت خودکار توسط سیستم می باشد. برای تغییر وضعیت ثبت سند به هر یک از این دو حالت، از کلید میانبر Alt+U استفاده کنید.
وضعیت در این فیلد وضعیت رسید محصول به لحاظ ثبت و تأیید آن نمایش داده شده است.
تنظیم این فیلد نام کاربر ایجادکننده رسید محصول را نمایش می دهد.
انبار محصول در این فیلد باید انباری که محصول تولیدی به آن منتقل می شود و موجودی آن افزایش می یابد، مشخص گردد. برای این کار بخشی از ابتدای نام انبار محصول را در این فیلد نوشته و با کلید Enter لیست جستجو را باز و انبار را بیابید. با زدن کلید Enter در این فیلد می توانید لیست کلیه انبارها را باز کنید. برای افزودن به لیست انبارها به فرم معرفی انبارها مراجعه کنید.
محصولات تولید شده / درج آرتیکل های رسید محصول در این کادر آرتیکل های رسید محصول درج می شوند. برای ایجاد یک آرتیکل جدید، روی علامت در پایین کادر محصولات کلیک کرده یا از کلید میانبر Alt+N استفاده کنید. همچنین با کلیک راست در کادر محصولات تولید شده و انتخاب آیتم "ایجاد" می توانید فرم ایجاد آرتیکل تولید را باز نمایید. نحوه درج اقلام محصول در آرتیکل تولید
برای ویرایش اطلاعات هر آرتیکل، نشانگر را روی رکورد آن در کادر اقلام قرار داده و روی علامت کلیک کرده یا از کلید میانبر Alt+M استفاده نمایید. همچنین برای حذف یک یا چند قلم از آرتیکل ها نشانگر را روی رکورد آنها قرار داده و ابتدا با علامت یا کلید میانبر Alt+D رکوردهای مورد نظر را علامتگذاری کرده و سپس با کلید میانبر Ctrl+D آن ها را حذف قطعی نمایید.
در صورت لزوم می توانید با کلیک بر این دکمه فرم زیر را باز کرده و اطلاعات بیشتری در خصوص رسید محصول در آن وارد نمایید. برای تغییر عناوین فیلدهای این فرم به عناوین دلخواه، کلید Shift را نگه داشته و روی عنوان فیلد مورد نظر کلیک کنید تا قابل ویرایش شود. پس از درج عنوان مورد نظر خود، مجدداً کلید Shift یا Ctrl را نگه داشته و روی عنوان جدید کلیک کنید تا در فرم ذخیره شود.
در صورت نیاز به تعریف یک برنامه تولید جدید، می توانید با کلیک بر این دکمه بدون خروج از فرم وارد فرم برنامه تولید محصول شوید.
پس از ثبت رسید، با کلیک بر این دکمه می توانید گزارشی از میزان و قیمت مواد اولیه مصرف شده برای ساخت این میزان از محصول که در رسید جاری ثبت شد است، مشاهده نمایید. همچنین در این گزارش شماره حواله مصرف که برای خروج مواد مصرفی صادر شده است نیز نمایش داده می شود.
جمع این فیلد جمع مبالغ کل آرتیکل ها یا مبلغ کل رسید محصول را بعلاوه هزینه دستمزد و سربار نمایش می دهد.
توضیحات برای درج ملاحظات مربوط به رسید محصول از این فیلد استفاده کنید. در این فیلد می توانید از شرح های تکراری نیز استفاده نمایید. برای جستجوی شرح های تکراری نشانگر را روی فیلد توضیحات قرار داده و کلید Enter را بزنید تا لیست جستجوی شرح های تکراری باز شود. برای افزودن به شرح های تکراری می توانید با کلید میانبر Shift+Enter بدون خروج از فرم، وارد فرم شرح های تکراری شوید.
هزینه دستمزد هزینه دستمزد و هزینه سربار ماهیتاً جزو هزینه های تولید می باشند و با توجه به ماهیت جذبی آنها، عملاً جزو دارایی ها به حساب می آیند، زیرا در قیمت تمام شده اثر می گذارند و ذاتاً هزینه نیستند. به دو روش می توانید هزینه دستمزد را در رسید محصول وارد کنید. در روش اول، کل هزینه دستمزد به صورت دستی و توسط کاربر در فیلد هزینه دستمزد وارد می شود و برای محاسبه بهای تمام شده محصول، سیستم کل هزینه دستمزد را بر تعداد محصول تولیدشده سرشکن می کند تا هزینه دستمزد هر واحد تولیدشده مشخص شود. برای مشاهده میزان هزینه دستمزد که به این روش ثبت شده است، از دفتر عملیات تولید استفاده نمایید. از آنجاییکه هزینه دستمزد تعریف شده در رسید محصول بر هر کدام از سطرها به صورت یکسان اثر می گذارند و تسهیم نمی شوند، بنابراین هنگامی که میزان این هزینه ها برای محصولات مختلف متفاوت باشد نمی توان در یک رسید محصول، تولید محصولات مختلف را ثبت کرد. لذا در این حالت راه حل دیگری نیز وجود دارد که همان روش دوم است. در این روش می توانید هزینه دستمزد را به عنوان یکی از اجزای فرمول ساخت محصول تعریف کنید. برای این کار به شیوه زیر اقدام نمایید: 1. در فرم معرفی انبار یک انبار جدید با عنوان "انبار دستمزد" تعریف کنید و آن را به حساب "کنترل دستمزد" ارتباط دهید. 2. در فرم کالا و خدمات یک گروه کالا با عنوان "هزینه های تولید" تعریف کنید. سپس در زیرمجموعه آن نیز کالایی با عنوان "هزینه دستمزد" تعریف نموده و واحد شمارش آن را ریال قرار دهید. 3. برای کالای هزینه دستمزد یک موجودی بسیار بالا 99999999 تعیین کرده و قیمت واحد آن را نیز 1 قرار دهید. 4. اینک در برنامه تولید محصول می توانید هزینه دستمزد را نیز از لیست کالاها انتخاب کرده و با انتخاب انبار دستمزد در اطلاعات برنامه قرار دهید. سپس در فیلد مقدار آن هزینه دستمزد تولید هر واحد از محصول را درج کنید. با انتخاب فرمول ساخت در رسید محصول، این مقدار هزینه در تعداد تولیدشده ضرب و به هزینه تولید آن محصول مشخص اضافه می شود. برای مشاهده میزان هزینه دستمزد که به این روش ثبت شده است، از گزارش مصرف مواد استفاده نمایید. جهت ثبت مالی هزینه ها، پیش از وارد کردن هزینه دستمزد به هر یک از دو روش بالا، از ارتباط درست حساب آن با مجموعه حساب اطمینان حاصل کنید. در این راستا لازم است که در فرم مجموعه حساب حساب کنترل دستمزد از هزینه های تولید در زیرمجموعه کنترل دستمزد تعریف شده باشد.
هزینه سربار هزینه دستمزد و هزینه سربار ماهیتاً جزو هزینه های تولید می باشند و با توجه به ماهیت جذبی آنها، عملاً جزو دارایی ها به حساب می آیند، زیرا در قیمت تمام شده اثر می گذارند و ذاتاً هزینه نیستند. هزینه های سربار همان هزینه های آب و برق و انبارداری و حمل و نقل است که به صورت غیر مستقیم در قیمت تمام شده کالا اثر می گذارند. به دو روش می توانید هزینه سربار را در رسید محصول وارد کنید. در روش اول کل هزینه سربار به صورت دستی توسط کاربر در فیلد هزینه سربار وارد می شود و برای محاسبه بهای تمام شده محصول، سیستم کل هزینه سربار را بر تعداد محصول تولیدشده سرشکن می کند تا هزینه سربار هر واحد تولیدشده مشخص شود. برای مشاهده میزان هزینه سربار که به این روش ثبت شده است، از دفتر عملیات تولید استفاده نمایید. از آنجاییکه هزینه سربار تعریف شده در رسید محصول بر هر کدام از سطرها به صورت یکسان اثر می گذارند و تسهیم نمی شوند، بنابراین هنگامی که میزان این هزینه ها برای محصولات مختلف متفاوت باشد نمی توان در یک رسید محصول، تولید محصولات مختلف را ثبت کرد. لذا در این حالت راه حل دیگری نیز وجود دارد که همان روش دوم است. در این روش می توانید هزینه سربار را به عنوان یکی از اجزای فرمول ساخت محصول تعریف کنید. برای این کار به شیوه زیر اقدام نمایید: 1. در فرم معرفی انبار یک انبار جدید با عنوان "انبار سربار" تعریف کنید و آن را به حساب "کنترل سربار" ارتباط دهید. 2. در فرم کالا و خدمات یک گروه کالا با عنوان "هزینه های تولید" تعریف کنید. سپس در زیرمجموعه آن نیز کالایی با عنوان "هزینه سربار" تعریف نموده و واحد شمارش آن را ریال قرار دهید. 3. برای کالای هزینه سربار یک موجودی بسیار بالا 99999999 تعیین کرده و قیمت واحد آن را نیز 1 قرار دهید. 4. اینک در برنامه تولید محصول می توانید هزینه سربار را نیز از لیست کالاها انتخاب کرده و با انتخاب انبار سربار در اطلاعات برنامه قرار دهید. سپس در فیلد مقدار آن هزینه سربار تولید هر واحد از محصول را درج کنید. با انتخاب فرمول ساخت در رسید محصول، این مقدار هزینه در تعداد تولیدشده ضرب و به هزینه تولید آن محصول مشخص اضافه می شود. برای مشاهده میزان هزینه دستمزد که به این روش ثبت شده است، از گزارش مصرف مواد استفاده نمایید. توجه کنید که جهت ثبت مالی هزینه ها، باید پیش از وارد کردن هزینه سربار به هر یک از دو روش بالا، از ارتباط درست حساب آن با مجموعه حساب اطمینان حاصل کنید. در این راستا لازم است که در فرم مجموعه حساب حساب کنترل سربار از هزینه های تولید در زیرمجموعه کنترل سربار تعریف شده باشد.
مقدار ضایعات ضایعات محصول به دو شکل ممکن است ایجاد شوند. در حالت اول ضایعات شامل برخی از محصولات ضایعاتی است که به دلیل داشتن نقص مجدداً باید به پروسه تولید برگردد. لذا لازم است این مقدار از کل تولید کاسته شود. در این حالت مقدار ضایعات را در فیلد ضایعات بنویسید تا سیستم در هنگام محاسبه قیمت تمام شده، موجودی کالا را به میزان ضایعات کاسته و قیمت تمام شده را بالاتر حساب کند. در حالت دیگری ممکن است ضایعات به دلیل ویژگی های خاص فرمول ساخت محصول ایجاد شوند. برای برخی از کالاها نمی توان فرمول ساخت دقیقی پیش بینی کرد و در هر بار تولید ممکن است میزان محصول خروجی متفاوت باشد. لذا در صورتیکه میزان محصول خروجی کمتر از محصول پیش بینی شده باشد، می توانید مقدار کم شده را در فیلد ضایعات درج کنید یا فرمول را تغییر دهید. اما اگر میزان محصول خروجی بیش از محصول پیش بینی شده در فرمول شد، لازم است تا در هنگام ثبت آرتیکل با استفاده از دکمه "تغییر فرمول" فرمول را تغییر دهید. در صورتیکه در این فیلد عددی درج شده باشد، سیستم قیمت تمام شده را برای عدد اصلی منهای ضایعات درج شده در اینجا محاسبه می کند. برای مشاهده گزارشی از وضعیت ضایعات درج شده در رسیدها از دفتر عملیات تولید استفاده کنید. جهت کنترل موجودی انبار، برگه انتقال ضایعات ایجادشده به انبار ضایعات را در فرم صدور برگ انتقال سیستم انبار صادر کنید.
پس از ثبت فرم، برای باز کردن یک رسید محصول و ایجاد یک رسید جدید، از این دکمه یا کلید میانبر Alt+Insert استفاده کنید.
تا زمانیکه رسید محصول ثبت نشده باشد، برای حذف آن می توانید از این دکمه یا کلید میانبر Alt+Delet استفاده نمایید. پیش از حذف رسید، سیستم پیغامی برای تأیید کاربر نمایش می دهد.
پس از اطمینان از صحت اطلاعات درج شده در رسید محصول، با استفاده از این دکمه یا کلید میانبر Alt+S آن را در سیستم ثبت نمایید. توجه کنید که به محض ثبت رسید محصول یک رسید انبار برای انبار محصول و یک یا تعدادی حواله برای انبارهای انتخاب شده در آرتیکل ها که مواد مصرفی از آن خارج می شود، صادر خواهد شد. در عین حال سند مالی مرتبط با این عملیات نیز ایجاد می شود. ممکن است برای یک رسید محصول بیش از یک حواله صادر شود. این امر بستگی به انبارهای مختلف انتخاب شده در فرمول ساخت محصولات در آرتیکل های رسید دارد. همچنین تنظیماتی در سیستم وجود دارد که می توانید سند حسابداری برای این فرم صادر نکنید. لذا تنظیمات ایجاد سند حسابداری برای رسید محصول در دو دسته بندی توضیح داده می شود: صدور سند حسابداری به محض ثبت فرم: در این حالت به دو صورت خودکار و نيمه خودکار می توانید شماره سند حسابداري را انتخاب کنید. اگر علامت بالای رسید محصول به شکل باشد، وضعیت خودکار و اگر به شکل باشد ایجاد سند نیمه خودکار خواهد بود. با فشردن کليد ترکیبی Alt+U روي رسید محصول می توانید شیوه ثبت مالی را از حالت خودکار به نیمه خودکار و بالعکس تغییر دهید. شيوه خودکار: در اين حالت ثبت مالي مربوط به عمليات تولید، در آخرين سند ثبت نشده که تاريخ آن برابر با تاريخ رسید محصول است، انجام خواهد شد. در صورتيکه سند ثبت نشده به تاريخ رسید محصول وجود نداشته باشد، سند جديدي به تاريخ رسید محصول ايجاد مي شود و ثبت مربوطه انجام خواهد شد. شيوه نيمه خودکار: در اين حالت ليست اسناد ثبت نشده مالي ارائه مي شود و کاربر مي تواند يکي از آن ها را انتخاب کند يا سند جديدي را پيشنهاد دهد. شماره سندي که به اين ترتيب مشخص مي شود به عنوان سند مرتبط با عمليات تولید در نظر گرفته مي شود. در اينجا پس از ثبت و ذخيره سازي، فرم انتخاب سند حسابداري حاوی اسناد باز در تاریخ رسید محصول به شکل زير باز می شود. در این فرم امکان انتخاب یکی از اسناد ثبت نشده یا ایجاد یک سند جدید وجود دارد. همچنین با استفاده از دکمه "مشاهده سند" می توانید بدون خروج از فرم، اسناد حسابداری ثبت نشده را مشاهده کنید. برای مشاهده کلیه اسناد باز بدون در نظر گرفتن تاریخ رسید محصول، چک باکس "نمایش همه اسناد باز" را فعال نمایید. عدم صدور سند حسابداری : در اين حالت سيستم، سند مالي مرتبط با عمليات تولید را صادر نخواهد كرد و پس از ذخيره سازي رسید محصول تنها رسید و حواله انبارها صادر خواهد شد. در این حالت مي توان ثبت مالي متناظر با اين عمليات را به صورت دستي انجام داد. تنظیمات مربوط به این کار در منوی شناور فرم انجام می گیرد. لازم به ذكر است اگر قصد ايجاد اسناد مالي مرتبط با عمليات تولید را داشته باشيد، مي توانيد از امكان صدور خودكار آن در عمليات بازسازي كاردكس استفاده نماييد. توضيح اينكه هنگام بازسازي كاردكس، سيستم مي تواند براي تمامي عمليات كالا كه داراي سند مالي نمي باشند، ثبتهاي مالي متناظر ايجاد كند. توصیه می شود در عملیات تولید، تنظیمات سیستم را بر صدور سند حسابداری برای عملیات به محض ثبت فرم قرار دهید. تنظیمات مدیر سیستم برای جلوگیری از منفی شدن موجودی یکی از امکانات موجود در فرم های عملیاتی سیستم تولید امكان كنترل موجودي منفي ناشي از ويرايش اسناد بازرگاني و انبار و تولید می باشد. فرمهای عملیاتی سیستم بازرگانی و انبار و تولید در واقع ثبت عملیات ورود و خروج کالا در انبار را بر عهده دارند. تاثیر این عملیات در کاردکس هر کالا قابل مشاهده می باشد. در سیستم مالی پیوست، امکان ویرایش و حذف اسناد بازرگانی، انبار و تولید ثبت شده (جهت اصلاح اشتباهات کاربری) وجود دارد و این نوع عملیات باعث مخدوش شدن قیمت تمام شده محاسبه شده تاریخی و در مواردی منفی شدن موجودی کالا در کاردکس کالا خواهد شد. امکان حذف و ویرایش اسناد انبار از ویژگی های مثبت پیوست جهت سازمانهایی است که بی نظمی در ثبت تراکنش ها و یا ورود و خروج کالا به انبار دارند و این بی نظمی بعضاً از اقتضائات شرایط کاری این سازمانها محسوب می شود. به همین دلیل قابلیتی در سیستم قرار داده شده است که با وجود امکان ویرایش و حذف فرم ها بتوان از منفی شدن موجودی کالا جلوگیری کرده و بهای تمام شده کالاها را نیز در هر لحظه به درستی محاسبه نمود. برای این منظور لازم است در قسمت دسترسی های گروه کاری، برای فرم های موجود، تنظیمات خاصی را اعمال نمایید. پس از اعمال این تنظیمات در صورت ایجاد هرگونه تغییر در فرم های عملیاتی اگر این تغییر منجر به منفی شدن موجودی بشود، سیستم با پیغامی هشدار لازم را به کاربر خواهد داد. برای اعمال این تنظیمات در فرم رسید محصول مراحل زیر را دنبال کنید: 1. از پانل امکانات وارد بخش مدیریت کاربران شده و فرم مدیریت گروههای کاری را انتخاب کنید. 2. نام گروه کاری مورد نظر خود را از داخل لیست انتخاب کنید و با دابل کلیک یا دکمه "ویرایش"، فرم ویرایش گروه کاری را باز نمایید. 3. از داخل لیست فرم های زیر سیستم مربوط به ساخت و تولید، رسید محصول ترکیبی یا [002] را انتخاب کنید. 4. در بخش زرد رنگ یا تنظیمات مرتبط با فرم، تیک مورد 3 یا همان گزینه "جلوگیری از انجام تراکنش منجر به منفی شدن موجودی" را فعال کنید. 5. در پایان با علامت تنظیمات جدید را ذخیره نمایید. در صورتی که کاربر اجازه انجام تراکنش منجر به موجودی منفی را داشته باشد و یا بتواند قیمت کالای خارج شده از انبار را ویرایش نماید برای داشتن اطلاعات معتبر در کاردکس کالا باید عملیات "بازسازی کاردکس" انجام شود. در صورتی که در سیستم بازرگانی تیک مربوط به دسترسی "امکان تولید خودکار محصول در صورت کمبود موجودی" [تنظیم شماره 15] در تنظیمات مربوط به فرم فروش کالا و خدمات اعمال شده باشد، اگر هنگام فروش (خروج) یکی از محصولات، تعداد مورد نظر برای فروش از میزان موجودی در انبار بیشتر باشد، سیستم به صورت خودکار ابتدا میزان کسری موجودی را تولید می کند و رسید محصول مورد نظر را صادر می کند سپس عملیات فروش ادامه می یابد. در کاردکس کالا نیز به همین صورت منعکس می شود. شرط لازم برای انجام این عملیات وجود برنامه تولید برای محصول انتخاب شده است.
در صورتیکه پس از ثبت رسید محصول در نظر دارید تغییراتی در آن اعمال نمایید، می توانید با استفاده از این دکمه وضعیت آن را به حالت ثبت نشده تغییر دهید. پس از برگشت دادن رسید محصول کلیه رسید و حواله های صادر شده برای آن حذف می شود. لذا در صورتیکه رسید یا حواله ای ثبت شده باشد، امکان برگشت دادن رسید محصول وجود نداشته و ابتدا باید رسید یا حواله انبار برگشت داده شود.
با کلیک بر این دکمه بدون خروح از فرم می توانید وارد فرم معرفی انبار شوید و تغییراتی در اطلاعات انبارها ایجاد یا انبار جدید تعریف کنید.
در صورت نیاز به تعریف یک کالای جدید، می توانید با استفاده از این دکمه، بدون خروج از فرم وارد فرم مدیریت کالا شوید و آن را تعریف کنید یا تغییراتی در اطلاعات کالاها اعمال نمایید. |
سند حسابداری مرتبط پس از ثبت رسید محصول برای مشاهده سند حسابداری مربوط به آن از این گزینه یا کلید میانبر Alt+O استفاده کنید.
رسید انبار مرتبط با کلیک بر این آیتم یا کلید میانبر Alt+R می توانید رسید صادرشده برای انباری که محصول تولیدشده در آن قرار گرفته است را باز کنید.
حواله انبار مرتبط با کلیک بر این آیتم یا کلید میانبر Alt+V می توانید حواله یا حواله های خروج صادر شده برای انبار یا انبارهای مواد مصرفی تولید را باز کنید.
نحوه انتخاب سند حسابداری همانطور که توضیح داده شد، نحوه انتخاب سند مالی رسید محصول به دو شیوه خودکار و نیمه خودکار امکان پذیر است. برای تغییر نحوه صدور سند از حالت خودکار به نیمه خودکار یا بالعکس از این گزینه یا کلید میانبر Alt+U استفاده کنید.
ارتباط با رسید انبار در صورتیکه در نظر دارید یک رسید انبار در رسید محصول لود شود، می توانید ابتدا انبار را انتخاب کرده و سپس در منوی شناور فرم، روی گزینه "ارتباط با رسید انبار" کلیک کرده یا با کلید میانبر Alt+, از لیست رسیدهای صادرشده برای انبار انتخاب شده یکی را انتخاب و در رسید محصول لود نمایید. در واقع این امکان زمانی استفاده می شود که رسید انبار پیش از رسید محصول صادر شده باشد. با توجه به اینکه در این فرم پس از ثبت، صدور رسید انبار محصول به صورت خودکار و توسط سیستم انجام می گیرد، لذا توصیه می شود، از صدور سیستمی رسید به جای انتخاب آن استفاده نمایید و در مواقع ضروری، پیش از استفاده از این آیتم، به کارشناسان شرکت پیوست اطلاع دهید.
تعیین قیمت انتقال کالا در صورتیکه این آیتم تیک داشته باشد و فعال شود، امکان تغییر قیمت واحد در آرتیکل های رسید محصول برای کاربر فراهم می شود. برای استفاده از این قابلیت، می توانید فیلد قیمت واحد را با کلید میانبر Shift+Ctrl فعال کرده و تغییر دهید. توصیه می شود که در فرایند تولید، از تغییر مبلغ (قیمت تمام شده) در فیلد قیمت واحد خودداری نمایید. چرا که با این کار علاوه بر اینکه برای این مبلغ مابالتفاوت، سند مالی جداگانه صادر نمی شود، این کار دقت اطلاعات کاردکس کالا را نیز با مشکل مواجه می سازد.
تأیید سند پس از ثبت رسید محصول، این گزینه در منوی شناور فرم فعال می شود و تاییدکننده ای که به آن دسترسی دارد با کلیک بر آن می تواند وضعیت رسید را به تأییدشده تغییر دهد. برای برگرداندن وضعیت فرم به حالت تأیید نشده نیز مجدداً از همین آیتم استفاده کنید.
کاردکس کالای ردیف انتخابی انبار مبدأ با قرار دادن نشانگر روی هر رکورد از اقلام رسید محصول و انتخاب این آیتم یا کلید میانبر Alt+T می توانید بدون خروج از فرم، کاردکس انبار کالای مذکور را در انبار انتخاب شده برای رسید مشاهده نمایید.
کاردکس کالای ردیف انتخابی انبار مقصد با قرار دادن نشانگر روی هر رکورد از اقلام رسید محصول و انتخاب این آیتم یا کلید میانبر Alt+Z می توانید بدون خروج از فرم، کاردکس انبار کالای مذکور را باز و در هر یک از انبارها مشاهده نمایید.
چاپ گزارش اقلام مصرفی با کلیک بر این آیتم فرم مدیریت چاپ باز می شود که روی گزارش اقلام مصرفی تولید فیلتر شده و در آن می توانید این گزارش را چاپ کنید.
فراخوان اقلام از سفارش محصول با استفاده از این آیتم می توانید رسید محصول را بر مبنای سفارش آن که قبلا در فرم سند سفارش محصول ایجاد و تأیید شده است، صادر کنید. برای این کار کافیست پس از ورود به فرم و انتخاب انبار مورد نظر، روی آیتم "فراخوان اقلام از سفارش محصول" کلیک کنید تا لیست اقلام سفارش های ثبت و تایید شده نمایش داده شوند. توجه کنید که در اینجا تنها اقلام سفارش های تایید شده بدون در نظر گرفتن سفارش دهنده نمایش داده می شوند. در اینجا می توانید لیست اقلام سفارش ها را در بازه های زمانی مختلف محدود کنید. سپس برای انتخاب هر قلم از سفارش از دابل کلیک روی سطر آن یا دکمه "درج موارد انتخابی" استفاده نمایید. با این کار اطلاعات سفارش به فرم رسید منتقل شده و در آنجا می توانید آن را ویرایش کرده و مقادیر مورد نظر از کالای سفارش داده شده را در رسید محصول درج نمایید. توجه کنید تا زمانیکه میزان تعهدات سفارش به صفر نرسیده است، اقلام سفارش داده شده قابل انتخاب هستند. پس از انتخاب اقلام سفارش، برنامه تولید را انتخاب کنید تا رسید محصول قابل ثبت شود. توجه کنید که بدون انتخاب برنامه تولید برای اقلام سفارش داده شده، امکان ثبت رسید وجود ندارد. لازم به ذکر است که می توانید اقلام چند سند سفارش محصول را در یک رسید محصول درج کرد. پیش نمایش چاپ با انتخاب این گزینه یا استفاده از کلید میانبر Alt+Q فرم مدیریت چاپ را که روی رسید محصول فیلتر شده است، باز کنید و پیش نمایش این فرم را مشاهده نمایید یا آن را چاپ کنید. |