<< Click to Display Table of Contents >> شما اینجایید : آشنایی با محیط نرم افزار > آشنایی با محیط نرم افزارکنترل های اصلی |
کنترل های سیستم، آیتم های اصلی فرم ها و قسمت های مختلف سیستم می باشند که در همه بخش ها مورد استفاده قرار می گیرند. از آنجاییکه این کنترل ها از اصلی ترین بخش های عملیاتی نرم افزار به حساب می آیند، آشنایی با آن ها به کاربر کمک می کند تا تصور درستی از امکانات سیستم داشته باشد.
منو لیستی از عناوین مختلف می باشد. برخی از این عناوین دارای زیر منو هستند و برخی نیز به طور مستقیم یک قسمت عملیاتی را فعال می کنند. |
منوهای شناور با کلیک راست در فضای فرم های برنامه فعال می شوند و شامل فرامین و امکانات اضافه بر امکانات فرم مربوطه می باشند. این منوها در واقع همان منوی امکانات مضاعف هستند. گفتنی است در هر فرم دو نوع منوی شناور قابل دسترسی است: ❖ با راست کلیک روی صفحه عملیاتی فرم، منوی شناورر عمومی باز می شود که در تمام فرم ها مشترک است. ❖ در صورتیکه روی بخش های خاکستری هر فرم راست کلیک کنید، منوی شناور اختصاصی فرم قابل مشاهده است که شامل امکاناتی مضاعف تنها برای همان فرم می باشد.
|
دکمه، فیلد چهارگوشی است که با اجرا شدن، عمل خاصی را انجام می دهد. در فرم ها با فشردن کلید Tab دکمه های فعال با یک خط چین نشان داده می شوند و کاربر می تواند با فشردن کلید Enter دکمه مربوطه را اجرا نماید. توجه کنید که با قرار دادن نشانگر روی هر دکمه، یک کادر کوچک در کنار آن فعال می شود که عنوان دکمه همراه با کلید میانبر آن را نمایش می دهد.
کلید رادیویی کلید های رادیویی جهت لیست هایی استفاده می شوند که فقط و فقط امکان انتخاب یک گزینه از کل گزینه های لیست وجود داشته باشد.
لیست انتخاب از لیست انتخاب معمولاً زمانی استفاده می شود که لیستی از موارد متعدد موجود باشد و کاربر امکان فعال کردن هیچ، یک یا چند مورد از آن را داشته باشد. |
این کنترل جهت دریافت مستقیم اطلاعات از کاربر مورد استفاده قرار می گیرد. در این نوع کنترل ها کاربر می تواند اطلاعات مورد نظر خود را به طور مسقیم وارد کند و یا اطلاعات موجود را تغییر دهد. انواع ویرایشگرهای متنوع مورد استفاده در نرم افزار به شرح ذیل می باشند: ویرایشگر متنی از این ویرایشگر جهت ورود اطلاعات متنی شامل حروف، اعداد و علائم استفاده می شود.
ویرایشگر عددی از این ویرایشگر جهت ورود اطلاعات عددی استفاده می شود.
ویرایشگر مبلغ از این ویرایشگر جهت ورود اطلاعات عددی از نوع مبلغ استفاده می شود. در این کنترل به طور پیش فرض با استفاده از جداکننده ویرگول هر سه عدد از سمت راست از هم جدا می شوند که باعث خوانایی مبلغ می شود. در سیستم های چند ارزی می توانید نوع ارز را در فیلد جلوی ویرایشگر مشاهده نموده و با کلید Enter لیست ارزها را باز کنید.
ویرایشگر تاریخ از این ویرایشگر جهت دریافت تاریخ استفاده می شود. که حتما باید مطابق با این فرمت باشد: روز (دو رقمی)/ماه (دو رقمی)/ سال (چهار رقمی) جهت استفاده ساده تر از این ویرایشگر، کافیست فقط قسمت عددی تاریخ را از سمت چپ (از سال به روز) وارد نمایید. سیستم به طور خودکار علامت های / را درج خواهد کرد. چنانچه مکان نما در در داخل ویرایشگر تاریخ باشد، با فشردن کلید Space تاریخ روز به عنوان تاریخ قرار داده می شود. با استفاده از کلیدهای PgUp و PgDn می توانید شماره ماه را کاهش یا افزایش دهید. همچنین با استفاده از کلیدهای جهتی روی کیبورد (پایین و بالا) می توانید شماره روز را نیز کاهش یا افزایش دهید.
ویرایشگر رمز ورود از این ویرایشگر جهت دریافت رمز ورود استفاده می شود. توجه کنید که به دلیل محرمانه بودن کلمه رمز، اطلاعات وارد شده در این فیلد به شکل (*) نشان داده می شوند. |
این کنترل لیستی از اطلاعات از پیش تعریف شده را نگهداری می کند و یکی از گزینه ها را همواره در حالت پیش فرض نمایش می دهد. کاربر می تواند با انتخاب کلید جهتی موجود در فرم، لیست مزبور را مشاهده کرده و از بین آن ها انتخاب نماید.
|
این کنترل جهت نمایش اطلاعاتی که دارای ساختار زیرمجموعه ای می باشند، مورد استفاده قرار می گیرد. در ساختار نمایش داده شده، هر عنوان می تواند دارای یک یا چندین زیر مجموعه باشد که در این صورت یک علامت + در کنار آن دیده می شود که با کلیک روی آن ساختار زیر مجموعه نمایش داده می شود و علامت هم به شکل – تغییر می یابد. |