<< Click to Display Table of Contents >> شما اینجایید : نرم افزار بازرگانی > عملیات بازرگانی > حق العمل فروش > سیستم بازرگانیروش محاسبه پورسانت |
این فرم جهت تعریف روش های مختلف محاسبه پورسانت طراحی شده است. در اینجا می توانید روش های محاسبه را معرفی کرده، هر روش را به بازاریاب های مورد نظر اختصاص دهید و فرمول محاسبه موردنظر را نیز با توجه به پارامترهای موجود تعریف نمایید.
توجه کنید که جهت ثبت حسابداری هزینه پورسانت و استفاده از روش های محاسبه پورسانت در فاکتور فروش، لازم است تا حساب هزینه پورسانت در زیرمجموعه مجموعه حساب هزینه پورسانت فروش کالا قرار گیرد. این کار در فرم مجموعه حساب در سیستم حسابداری انجام می شود.
دسترسی به این فرم از طریق منوی "حق العمل فروش" در بخش "عملیات بازرگانی" امکان پذیر است.
اجزای فرم با کلیک بر این دکمه یا کلید میانبر Alt+N، علاوه بر ایجاد یک رکورد جدید، فیلدهای پایین فرم فعال شده و امکان تعریف یک روش جدید فراهم می شود.
کد این فیلد توسط سیستم تکمیل می شود و همواره یک رقم بالاتر از آخرین کد درج شده برای روش محاسبه، به آن تعلق می گیرید که قابل تغییر توسط کاربر است.
نام روش در این فیلد عنوان روش محاسبه جدید را درج کنید. این نام در فرم های عملیاتی مانند فاکتور فروش انتخاب روش محاسبه را تسهیل می کند.
نوع در اینجا دو نوع روش محاسبه پورسانت در نظر گرفته شده است. اغلب روش ها در نوع اول یا نوع عمومی قرار می گیرند. نوع "مقدار مشخص" زمانی کاربرد دارد که در نظر دارید در فاکتور فروش برای بازاریاب یک مبلغ ریالی مشخص به عنوان پورسانت در نظر بگیرید. در واقع این روش برای مواقعی استفاده می شود که مبلغ پورسانت مبلغی مشخص است و به صورت درصدی از مقدار و مبلغ فروش یا سود محاسبه نمی شود. در صورت انتخاب نوع مقدار مشخص، لازم است در فرمول محاسبه از پارامتر "سهم ریالی بازاریاب" استفاده شود تا در فاکتور فروش امکان درج سهم ریالی بازاریاب به صورت یک رقم ثابت وجود داشته باشد.
توضیحات در صورت نیاز به توضیح یا ذکر برخی ملاحظات در خصوص روش محاسبه جدید می توانید از این فیلد استفاده کنید. پس از تکمیل اطلاعات روش محاسبه پورسانت، با دکمه یا کلید میانبر Alt+C روش جدید را در سیستم ثبت نمایید.
برای ویرایش عنوان روش های محاسبه از این دکمه یا کلید میانبر Alt+M استفاده نمایید.
برای حذف هر روش، ابتدا با استفاده از این دکمه یا کلید میانبر Alt+D آن را علامتگذاری کرده و سپس با دکمه یا کلید میانبر Ctrl+D آن را حذف قطعی نمایید. پس از استفاده از یک روش در محاسبات، امکان حذف آن وجود نخواهد داشت.
از این دکمه برای درج فرمول محاسبه و نحوه ارزیابی در هر روش استفاده می شود. ابتدا نشانگر را روی روش مورد نظر قرار داده و سپس روی این دکمه کلیک کنید یا با دابل کلیک روی هر رکورد عملیات فرمول نویسی را آغاز نمایید. در اینجا ضمن فعال کردن فرم با دکمه "جدید"، تاریخ مؤثر را تعیین کنید. منظور از "تاریخ مؤثر" تاریخی است که از آن روز به بعد این روش اعمال می شود. پس از تأیید تاریخ، روی دکمه "فرمول محاسبه" کلیک کنید تا بتوانید فرمول مورد نظر برای این روش را تعریف نمایید. هر یک از روش های محاسبه دارای یک فرمول محاسبه در تاریخ مؤثر مشخص است که در این فرم می توانید آن ها را تعریف کنید. این فرمول ها بر اساس روش های محاسبه پورسانت در هر شرکت متفاوت می باشد. در ادامه ابتدا شیوه فرمول نویسی با دکمه "فرمول محاسبه" و سپس نحوه تنظیم فرم برای دو نوع از پرکاربردترین فرمول های محاسبه پورسانت توضیح داده خواهد شد.
|
پیش نمایش چاپ با انتخاب این گزینه یا استفاده از کلید میانبر Alt+Q فرم مدیریت چاپ را که روی لیست روش های محاسبه فیلتر شده است، باز کنید و پیش نمایش این لیست را مشاهده نمایید یا آن را چاپ کنید. |